2012 m. gruodžio 12 d., trečiadienis

Bandelės su varške

Šį receptą radau čia. Gaminau jau ne kartą, labai patiko. Išbandžiau įvairius variantus: su paprasta varške, su kremine, sumaišius ją su razinomis ar su įvairiomis uogienėmis. Visada rezultatas buvo geras.


Tešlai:
500 g miltų
150 g cukraus
50 g sviesto
180 ml pieno
7 g sausų mielių
1 kiaušinis
2 kiaušinio tryniai
1 valg. šaukšto vanilinio cukraus

Įdarui:
350 g kreminės varškės (arba pusriebės)
1 kiaušinis
3 valg. šaukštų cukraus
1 valg. šaukšto vanilinio cukraus
razinų pagal skonį


Pieną įpilame į karščiui atsparų indą, įdedame sviesto. Pakaitiname, kol pastarasis ištirps. Ataušiname. Kiaušinį ir trynius išplakame ir įmaišome į pieno masę. Sausas mieles sumaišome su miltais, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir po truputį beriame į pieno masę. Išminkome vienalytę tešlą ir paliekame ją apie 1 val., kad pakiltų (aš dedu į iki 30-400C įkaitintą orkaitę).
Įdarui sumaišome varškę su išplaktu kiaušiniu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Pakilusią tešlą padalijame į 2 dalis, iš kiekvienos iškočiojame stačiakampį. Patepame juos paruoštu įdaru (viena stačiakampį tepu tiesiog varške, kitą – dar pabarstau sauja razinų, taip gaunu dviejų rūšių bandeles). Susukame ir supjaustome apie 1,5 cm storio griežinėliais. Paruoštas bandeles pjūviu dedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepame iki 1500C įkaitintoje orkaitėje 25-30 min.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą