2012 m. gruodžio 26 d., trečiadienis

Purūs kefyro blynai

Šitą receptą net nežinau iš kur turiu, tiesiog užrašuose radau, pasidariau ir patiko. Puikiai tinka pusryčiams su mėgstama uogiene :)


400 ml kefyro
300 g miltų
1 kiaušinis
1 arb. šaukštelio sodos
1 arb. šaukštelio acto
1 valg. šaukšto cukraus
½ arb. šaukštelio druskos
aliejaus kepimui

Išplakame kiaušinį su cukrumi ir druska, įpilame kefyro. Sodą užgesiname actu ir įpilame į kefyro masę. Įdedame miltus ir išmaišome iki vienalytės masės. Į keptuvę įpilame aliejaus, įkaitiname, įdedame po šaukštą masės (daug nededame, nes labai iškyla) ir kepame iš vienos pusės uždengus keptuvę dangčių, po to nuimame dangtį, apverčiame blyną ir baigiame kepti iš kitos. Valgome su mėgstama uogiene.


Skanaus!

5 komentarai:

  1. Panašius ir aš kepu, jie labai skanūs. Mažas pastebėjimas: kefyras yra rūgštus pieno produktas, ir puikiai gali nugesinti sodą. Jos tikrai nereikia gesinti actu prieš tai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Su pastebėjimu sutinku, galima gesinti ir kefyru :)

      Panaikinti
  2. labai skanūs blynai, ačiū :) nerimavau, nes keistoka tešla pasirodė, bet gavosi nuostabiai. Indrė

    AtsakytiPanaikinti