2012 m. gegužės 6 d., sekmadienis

Sūrio ir kumpio pyragėliai

Šį receptą radau kūdikių mytybai skirtoje knygoje. Vaikams laaabai patiko.


Išeina 12vnt.

Tešlai:
120 g miltų
50 g sviesto
20 ml vandens

Įdarui:
60 g fermentinio sūrio
60 g supjaustyto kumpio
1 kiaušinis
120 ml pieno
žiupsnelis smulkintos paprikos
druskos ir pipirų

Suberiame miltus į dubenį, sudedame minkštą sviestą ir viską gerai išminkome. Įpilame vandens ir viską gerai išmaišome, kad tešla pasidarytų vienalytė. Ant miltais pabarstyto paviršiaus tešlą iškočiojame. Išpjauname 12 apskritimų ir dedame į bandelėms (ar keksiukams) kepti skirtą kepimo skardą.



Sutarkuojame sūrį ir sumaišome su kumpiu. Užbarstome ant tešlos apskritimų.
Suplakame kiaušinį, pieną, smulkintą papriką, druską ir pipirus. Užpilame ant pyragaičių.


Kepame iki 2000C įkaitintoje orkaitėje 12-15 min., kol iškils ir gražiai paruduos.
Kitą kartą gal keisčiau tešlos rūšį, nes su šita truputėli vargo buvo.


Skanaus!

3 komentarai:

  1. Kaip tik užstačiau kepti :) Tikrai pritariu dėl tešlos, pavėluotai paskaičiau, kad keistum. Aš irgi tą patį pagalvojau bedarydama :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Smagu, kad kepate :) Taip, su tešla buvo truputį vargo, bet krepšeliai mums patiko :)

      Panaikinti
    2. Na va, viskas jau dingo :) Man su vyru labai patiko, o va vaikams ne itin. Bet jie pas mane nevalgo jokių nesaldžių kepinių (pyragėlių, pyragų), tik sagytes ir mielines bandeles su dešrele :)

      Panaikinti