2019 m. gruodžio 22 d., sekmadienis

Sausainių dekoravimo glaistas

Jau daug metų žiemos šventėms gaminu imbierinius sausainius (kol kas skanesnių nei šie neteko gaminti). Visada užtekdavo juos tik išsikepti, o šiais metais užsimaniau juos dar ir pagražinti. Pradžioje norėjau eiti į sausainių dekoravimo kursus, bet pritrūko laiko, tad išnagrinėjau daug įvairios medžiagos, pasirinkau šį šaltinį ir pabandžiau. Nėra tai misija neįmanoma, bet yra niuansų ir vienareikšmiškai reikia praktikos. Kaip ir tikėjausi pirmas kartas pavyko šiaip sau, bet iš karto supratau, kur kokios klaidos. Šiandien nuotraukose trečias sausainių dekoravimo bandymas. Tikiu, kad kitais metais bus dar geriau. Puikus meditavimo ir poilsio būdas.



1 kiaušinio baltymas
1 stiklinės cukraus pudros (200-250 ml)



Cukraus pudrą persijojame per smulkų sietelį.
Kiaušinio baltymą plakame plaktuvu, kol susidarys putos, tada palaipsniui beriame cukraus pudrą ir plakame. Cukraus pudros kiekis priklauso nuo norimo glaisto tirštumo (jei dekoruosime plonučiais elementais, reikia tirštesnės masės, jei norėsime lieti plotus, tada skystesnės). Kai išgauname norimą konsistenciją dažome masę norimos spalvos maistiniais dažais. Sudedame į maišelius su užspaudžiamais kraštais (kitaip glaistas pabėgs arba išdžius). Maišeliuose nukerpame galiukus (jei norime piešti smulkius elementus nukerpame labai mažą kampuką, jei liesime plotelius, tai galima ir didesnį).
Dekoruotus sausainius paliekame išdžiūti.



Jei sausainius įdėtumėme į grąžų stiklainį tai būtų puiki ir skani dovana.


Skanaus!

2 komentarai: