2019 m. gruodžio 11 d., trečiadienis

Kanelės

Štai atėjo laikas ir mano virtuvėje šiam kulinariniam stebuklui. Apie jų kepimą jau galvojau seniai, bet praeitais metais Kalėdų proga gavau kepimo formą, bet vis laiko ir matyt noro pritrūko. Dabar, juos pagaliau iškepus supratau, kad teks kepti dažnai, nes tos 48 mažytės kanelės dingo akimirksniu. Paskutiniąsias lydėjo klausimas: mama, kada vėl iškepsi? 😅
Receptas tikrai labai paprastas, tik laikui imlus. Nagrinėjau kelis receptus, pagrindą ėmiau iš čia.



100 g miltų
130 g cukraus pudros
2 arb. šaukštelių vanilinio cukraus
30 g sviesto
žiupsnelio druskos
1 kiaušinis
3 kiaušinių tryniai
1 valg. šaukšto romo
450 ml pieno

Formos paruošimui:
lydyto sviesto
malto rudo cukraus



Sviestą ištirpiname ir atvėsime.
Į dubenį suberiame miltus, cukraus pudrą, vanilinį cukrų, druskos, išmaišome. Supilame lydytą sviestą ir romą, išmaišome. Į masę įmušame vieną visą kiaušinį ir 3 trynius. Išmaišome iki vienalytės masės.
Pieną užkaitiname ir plona srovele, maišant supilame į paruoštą masę. Gausime skystą vienalytę tešlą. Ją ataušiname kambario temperatūroje, dubenį uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą parai.
Prieš kepant formą sutepame lydytu sviestu, apibarstome maltu cukrumi. Paruoštoje kepimo formoje paskirstome tešlą (neužpildome formelių pilnai, truputį paliekame laisvumo, kitaip kanelės išlips iš formelių). Kepame iki 200ºC įkaitintoje orkaitėje 15 min., po to orkaitės temperatūrą sumažiname iki 160ºC ir kepame dar 40 min. Iškeptas gerai atvėsiname.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą