2019 m. gruodžio 8 d., sekmadienis

Meduoliai

Šiandien uždegėme antrą Advento žvakę, o mūsų namuose pakvipo Kalėdomis. Šiemet labai norėjau išbandyti išsikepti meduolius, tokius storesnius, minkštesnius, todėl pasirinkau šį receptą ir pabandžiau. Gaminau tik iš 1/4 dalies kiekių ir įdėjau kiek mažiau prieskonių. Gavosi 2 skardos sausainių. Vaikai negalėjo sulaukti kol atauš, o paragavus teko juos vaikyti, kad galėčiau nufotografuoti :) Tai ženklas, kad gavosi tikrai skanūs. Sausainiai ir man patiko, tiesa viršus nesigavo toks glotnus ir lygus kaip norėtųsi, bet skoniui tai nesutrukdė.



250 g miltų
60 g sviesto
8 g meduolių prieskonių mišinio
arb. šaukštelio kepimo miltelių
65 g sviesto
65 g medaus
1 kiaušinis



Sausus produktus sumaišome tarpusavyje.
Sviestą su medumi ištirpiname ir atvėsime. Į atvėsusią masę įmušame kiaušinį, paplakame, kad viskas susijungtų.
Skystą masę supilame ant sausos ir išminkome tešlą. (Kitą kartą į skystą masę palaipsniui dėsiu miltų mišinį ir minkysiu, manau tešla gausis geresnė).


Dalimis kočiojame tešlą, kelių milimetrų storio. Išspaudžiame norimos formos sausainius ir dedame juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepame iki 200ºC įkaitintoje orkaitėje apie 8-10 min. Kepimą stebime, nes labai greitai sausainiai geli sudegti.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą