2019 m. gegužės 27 d., pirmadienis

Tortas "Varškinis gaivumėlis"

Tortas buvo išbandytas ir išgirtas kitų, tad nebeliko nieko kito kaip pačiai išbandyti ir įsitikinti ar jis toks geras (šaltinis). Ir ką gi rezultatas - mūsų šeimai labai patiko. Torto skonį pilnai nusako jo pavadinimas - tortas varškinis, gaivus ir labai skanus. Artėjant vaikų dienai siūlau savo mylimiausius palepinti būtent šituo tortu. 



Biskvitas:
5 kiaušinių
220g cukraus
220g miltų
60g aliejaus
2 arb. šaukštelių vanilinio cukraus
2 arb. šaukštelių su kaupu kepimo miltelių

Biskvitų sulaistymui:
150 ml vandens
0,5 citrinos sulčių
2 valg. šaukštų cukraus

Pertepimui:
360 g grietinėlės
3 valg. šaukštų cukraus
0,5 arb. šaukštelio citrinos rūgštelės
360 g desertinės trintos varškės

persikų skonio želė 1 pakelis +250 ml vandens (pasigaminame iš anksto)
vyšnių skonio želė 1 pakelis +250 ml vandens (pasigaminame iš anksto)

Sviestiniam kremui:
200 g minkšto sviesto
200 g saldinto kondensuoto pieno


Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi apie 5 min., kol masė patrigubės ir pabals, beplakant plona srovele supilame aliejų ir dar minutę paplakame, sudedame miltus sumaišytus su kepimo milteliais, ir atsargiai išmaišome nuo dugno link viršaus, lengvai, bet gerai. Tešlą padaliname į 3 lygias dalis ir kepame atskirai po vieną kepimo popieriumi išklotoje kepimo formoje (naudojau 26 cm skersmens). Kepame iki 190C įkaitintoje orkaitėje apie 15-18 min., kol gražiai parausta. Tikrinti mediniu pagaliuku. Taip iškepame trys biskvitus, paliekame juos atvėsti.

Biskvitų sulaistymui sumaišome visus ingridientus, maišome kol cukrus ištirps.

Pertepimui iš anksto paruošiame žėlė, bet ne taip kaip nurodyta ant pakelio, bet su 250 ml karšto vandens (kad žėlė būtų standesnė). Sustandėjusią žėlė sutarkuojame per burokinę tarką.
Grietinėlę išplakame su cukrumi ir citrinos rūgštele iki standumo, įplakame varškę ir įdedame  surtarkuotą žėliukų asorti. Viską lengvai išmaišome.

Į tortinę dedame biskvitą, gerai jį sulaistome, sudedame pusę paruošto kremo. Dedame antrą biskvitą, vėl sulaistome ir užtepame likusį kremą. Uždengiame paskutiniu sulaistytu biskvitu. Paliekame šaldytuve.

Sviestiniam kremui minkštą sviestą plakame ilgai, kol taps baltas. Dalimis supilame kondensuotą pieną. Dar paplakame, kol gausime vientisą glotnų kremą.
Aptepame tortą paruoštu kremu ir puošiame pagal savo fantaziją. 



Skanaus!

2 komentarai:

  1. Ar desertine varske dar reikia pertrinti blenderiu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Naudoju kreminę varškę "President", ji glotni, jos papildomai pertrinti nereikia.

      Panaikinti