Kaip jau ne kartą įrodyta - paprastume slypi tobulumas (receptas iš čia). Iš paprastu inhridientų gavosi puikus, visų ragavusiųjų išgirtas varškės pyragas, rekomenduoju :)
Pagrindui:
250 g kvietinių miltų
125 g cukraus
1 kiaušinis
15 g kakavos miltelių
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
150 g šalto sviesto
žiupsnelio druskos
Varškės masei:
500 g kreminės varškės
100 g cukraus
3 kiaušiniai
žiupsnelio druskos
2 valg. šaukštų bulvių krakmolo
Viršus:
75 g cukraus
75 g sviesto
150 g miltų
1 valg. šaukštų kakavos miltelių
Sumaišome pagrindui skirtus kakavą, miltus, kepimo miltelius cukrų ir druską. Įdedame gabaliukais supjaustytą sviestą, įmušame kiaušinį. Greitai užminkome tešlą. Suvyniojame tešlą į maistinę plėvelę ir 30 min. padedame į šaldytuvą.
Įdarui atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių. Į baltymus įberiame žiupsnelį druskos, plakame iki putų. Trynius sumaišome su cukrumi ir bulvių krakmolu. Sudedame varškę, išmaišome. Sudedame išplaktus baltymus ir atsargiai išmaišome.
Viršui skirtus produktus sumaišome, kad gautume trupinius.
Atšalusią tešlą paskirstome kepimo popieriumi išklotoje kepimo formoje, kad būtų dugnas su kraštais. Supilame varškės masę ir užberiame viršui skirtus trupinius. Pyragą kepame iki 180 ⁰C įkaitintoje orkaitėje apie 1 val.. Iškepusį gerai atvėsiname.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą