2019 m. birželio 5 d., trečiadienis

Saldūs vafliai

Kai lauke kepina saulė, gal ir ne laikas kalbėti apie žiemą, bet... Šiais metais iš Kalėdų Senelio gavau labai trokštamą vaflių keptuvę. Kai pradėjau naudoti negalėjau sustoti. Vaflius valgome labai, laaabai dažnai. Juo labiau, kad truputį pakeitus ingridientus, skonis gaunasi vis kitoks. Išbandėme paprastus, aplietus šokoladu, viduje su įvairiais šokoladais, su citrusinių vaišių žievelėmis, su uogomis, su irisais, šokoladinius ar kavos skonio. Ir išskirti kuris skonis mums labiausiai patiko negaliu, visi superiniai. Pagrindą tešlai radau Beatos Virtuvėje, toliau eksperimentuojame.



3 kiaušinių
4 kupinų valg. šaukštų cukraus
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
150 ml pieno
100 g lydyto sviesto (arba aliejaus)
2 valg. šaukštų grietinės
200 g miltų (pagal poreikį kiekį didiname)
1,5 arb. šaukštelio kepimo miltelių


Trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo. Įpilame lydyto sviesto, vėl paplakame. Po to sudedame grietinę ir įpilame pieno. Dar paplakame. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir druska. Suberiame į kiaušinių masę, išmaišome. Atskirame inde išplakame kiaušinių baltymus iki standumo ir po truputį įdedame į tešlą.
Kepame įkaitintoje specialioje keptuvėje. Jei norime, kad vafliai būtų ne minkšti, o traškūs, ataušiname juos ant grotelių.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą