Kai lauke kepina saulė, gal ir ne laikas kalbėti apie žiemą, bet... Šiais metais iš Kalėdų Senelio gavau labai trokštamą vaflių keptuvę. Kai pradėjau naudoti negalėjau sustoti. Vaflius valgome labai, laaabai dažnai. Juo labiau, kad truputį pakeitus ingridientus, skonis gaunasi vis kitoks. Išbandėme paprastus, aplietus šokoladu, viduje su įvairiais šokoladais, su citrusinių vaišių žievelėmis, su uogomis, su irisais, šokoladinius ar kavos skonio. Ir išskirti kuris skonis mums labiausiai patiko negaliu, visi superiniai. Pagrindą tešlai radau Beatos Virtuvėje, toliau eksperimentuojame.
3 kiaušinių
4 kupinų valg. šaukštų cukraus
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
150 ml pieno
100 g lydyto sviesto (arba aliejaus)
2 valg. šaukštų grietinės
200 g miltų (pagal poreikį kiekį didiname)
1,5 arb. šaukštelio kepimo miltelių
Kepame įkaitintoje specialioje keptuvėje. Jei norime, kad vafliai būtų ne minkšti, o traškūs, ataušiname juos ant grotelių.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą