P.S. Didžiausia problema man buvo kraštelių nupjovimas, nes iškeptos tešlos puselės greitai sukietėja, o pjaunant lūždavo. Visai neseniai puikią išeitį radau Beatos virtuvės laidoje: jas nutarkuoti su smulkia tarka. Riešutėliai gaunasi puikios formos.
Tešlai:
2 kiaušiniai
50 g cukraus
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
100 g grietinės
100 g sviesto
70 g bulvių krakmolo
apie 300 g miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
Įdarui:
400 g virto kondensuoto pieno (Rududu)
Sviestą ištirpiname ir paliekame atvėsti. Kiaušinius
su cukrumi ir vaniliniu cukrumi gerai išplakame. Įdedame grietinės, išmaišome. Plakdami
plona srovele pilame ištirpintą svietą į kiaušinių masę. Atskirame inde
sumaišome miltus su bulvių krakmolu ir kepimo milteliais, įberiame mišinį į
kiaušinių masę ir geria išmaišome. Išminkome tešlą (turi vos vos lipti prie rankų).
Kepame riešutėlių puseles specialioje keptuvėje.
Riešutėlių puseles užpildome įdaru ir
sulipiname jas.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą