Biskvitui:
3 mažesnių kiaušinių
120 g cukraus
40 g aliejaus
2 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
180 g miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
0,5 arb. šaukštelio druskos
Sirupui:
800 ml vandens
70 g cukraus
1 citrinos sulčių
Kremui:
350 ml riebios grietinėlės (35% riebumo)
120 g cukraus
350 ml mėlynių jogurto
25 g želatinos
70 ml vandens
200 g šilauogių
Kepame biskvitą.
Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakame iki
purumo. Toliau lėtai plakdami, plona srovele supilame aliejų. Kitame dubenyje
sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską. Miltų mišinį supilame į plakinį
ir maišome, kol neliks sausų miltų. Paruoštą tešlą supilame į kepimo popieriumi
išklotą kepimo formą (naudojau 26 cm) ir kepame iki 180⁰ C įkaitintoje
orkaitėje apie 20 min. (iki sauso pagaliuko). Iškepusį biskvitą atvėsiname.
Ruošiame sirupą.
Nedideliame dubenėlyje maišome vandenį, cukrų ir citrinos
sultis, kol cukrus ištirps.
Ruošiame kremą.
Į nedidelį dubenėlį suberiame želatiną, ją užpilame vandeniu
ir paliekame išbrinkti.
Į kitą dubenį supilame šaltą grietinėlę ir elektriniu
plaktuvu išplakame iki minkštų putų. Tada suberiame miltelinį cukrų ir
išplakame iki standžių putų. Neperplakame. Supilame mėlynių jogurtą ir
išmaišome.
Išbrinkusią želatiną ištirpiname (ar garų vonelėje, ar mikrobangėje).
Atvėsiname iki kambario temperatūros ir nuolat maišydami kremą, lėtai plona
srovele supilame želatiną.
Į kremą įmaišome šilauoges.
Surenkame tortą.
Ant torto padėklo padedame biskvitą. Jį sulaistome puse
paruošto sirupo. Apjuosiame biskvitą torto formos sienele. Ant biskvito
supilame paruoštą kremą. Paviršių išlyginame. Dedame į šaldytuvą ir palaikome
per naktį, kol visiškai sustings. Sustingusį tortą atsargiai išimame iš formos
ir puošiame pagal savo fantaziją.
Skanaus!
Sveiki. Gal turite parduoti Saulėtos virtuvės saldumynų knyga?
AtsakytiPanaikintiSveiki.
PanaikintiParašykite man į el.paštą arba į messenger'į (Justyna Franckevič arba Baltoje lėkštėje).