2013 m. kovo 27 d., trečiadienis

Varškės tortas „Pavasaris“

Labai pamėgau gaminti ir eksperimentuoti su varškiniai tortais. Jie visada puikiai gaunasi, o skonį galima kaitalioti keičiant ingridientus. Šis tortas puikiai atspindi mano nuotaiką belaukiant pavasario, būtent dėl to jam suteiktas toks pavadinimas. Turbūt jau visi nori šiltų ir saulėtų dienų. Linkiu, kad kuo greičiau jų sulauktumėme :)



Biskvitui:
2 kiaušiniai
50 g miltų
50 g cukraus
20 g aliejaus
½ arb. šaukštelio kepimo miltelių
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos

Varškės kremui:
500 g kreminės varškės
250 ml plakamosios grietinėlės
2 valg. šaukštų želatinos
80 ml vandens
200 g marmeladinių saldainių
apie 150 g šokoladinių sausainių (pvz. Gaidelis, Selga)
50 ml pieno

Želė sluoksniui:
250 ml vandens
40 g aviečių skonio želė


Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įpilame aliejaus, išmaišome. Tuomet po truputį beriame persijotus miltus su druska bei kepimo milteliais ir lėtai plakame, kol masė taps vientisa. Torto formą (geriausia su nuimamais kraštais) išklojame kepimo popieriumi ir pilame į ją tešlą. Kepame iki 150ºC įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min. (tikriname biskvitą mediniu pagaliuku - kai tešla nebelimpa, biskvitas iškepęs). Atvėsiname (galima nuimti kepimo popierių).
Želatiną, skirtą varškės kremui, užpilame 80 ml vandens ir pastatome išbrinkti (apie 20 min.). Varškę sumaišome su kubeliais supjaustytu marmeladu. Grietinėlę išplakame iki standumo ir atsargiai įmaišome į varškės masę. Išmaišome iki vientisos masės. Želatiną ištirpiname ant nedidelės ugnies, atvėsiname ir išmaišome su kremu. Paruošto kremo 1/3 dalį pilame ant biskvito, po to sudėliojame truputį išmirkytus piene sausainius, po to likusią 2/3 dalį varškės ir statome į šaldytuvą, kad truputį sustingtų ir kol paruošime aviečių želę.
Želė paruošiame kaip nurodytą ant pakuotės, tik pilame žymiai mažiau vandens, aš pilu apie 200-250 ml. Atvėsiname ir supilame ant paruošto torto. Paliekame kelioms valandoms, kad tortas galutinai sustingtų.



Skanaus!

4 komentarai:

  1. Dienos tai saulėtos, tik kad baisiai šaltos ;D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sutinku, už tad ir linkėjau saulėtų ir šiltų ;)

      Panaikinti
  2. o kur cukrus varskes kreme??? neturetu jis ten "isipaisyti" kazkurioj vietoj? be jo kaip ir nepilnas paveikslelis gaunasi...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Cukrų varškės kreme puikiai pakeičia marmeladiniai saldainiai, kurie patys yra labai saldūs :) Kitą kartą pjaustysiu juos stambiau, nes čia jie kažkaip ištirpo ir jų praktiškai nesimato.

      Panaikinti