2013 m. kovo 24 d., sekmadienis

Sausainiai – juostelės su džemu

Mūsų šaldytuve vis dar yra nemažai stiklainių su įvairiausiais vaisiniais džemais ir uogienėmis. Iškilo klausimas, kur jas  visas sunaudoti? Internete šiame tinklaraštyje radau puikų receptą labai skanių sausainių ir kas kart sausainiai turės kitą skonį - priklausomai nuo naudojamos uogienės skonio. Gaminimas ir ingridientai labai paprasti, o skonis labai puikus. Juostelės bus gaminamos tikrai ne kartą :)


2 kiaušiniai
200 g minkšto sviesto
2 valg. šaukštų grietinės
200 g cukraus
žiupsnelio druskos
400-450 g miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
apie 300 ml džemo, uogienės arba trintų uogų su cukrumi


Minkštą sviestą su cukrumi išplakame iki baltumo. Įmušame kiaušinius po kiekvieno gerai išplakant. Įdedame grietinės, paplakame. Dalį miltų sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Išmaišome iki vientisos masės. Miltų įdedame tiek, kad tešla neliptų prie rankų. Imame 1/3 tešlos, suformuojame dešrelę, įsukame ją į maistinę plėvelę ir dedame į kamerą, kad sukietėtų (apie 30 min.). Likusią tešlą paskirstome ant kepimo popieriumi (ar folija) išklotos kepimo skardos. Aptepame džemu. Ant viršaus bulvine tarka sutarkuojame sukietėjusią likusią tešlos dalį. Kepame iki 175°C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min. Dar karštą kepinį supjaustome juostelėmis ir leidžiame atvėsti.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą