2013 m. kovo 24 d., sekmadienis

Obuolių pyragas „Sękaczek“

Šio pyrago receptą aptikau Sonatinos tinklaraštyje. Labai sužavėjo pyrago išvaizda. Skonis buvo ne ką prastesnis. Pyragas gan paprastas, bet labai skanus. Obuolių sluoksnis tikrai nemažas, tai suteikia pyragui gaivumo, a riešutai papildo skonį.



Tešlai: 
400 g miltų
250 g margarino
100 g cukraus
2 valg. šaukštų grietinės
2 kiaušiniai
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių

Obuolių įdarui:
2 kg obuolių
2 pakeliai želė citrinų ir apelsinų skonio

Riešutinei masei:
200 g graikinių riešutų
120 g cukraus
3 valg. šaukštų medaus
2 valg. šaukštų pieno
80 g sviesto


Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir cukrumi, sudedame minkštą gabaliukais supjaustytą margariną, šakute paskirstome jį tarp miltų. Įmušame kiaušinius, įdedame grietinės. Užminkome vientisą tešlą ir padaliname į tris lygias dalis. Kiekvieną dalį iškočiojame į 22 x 29 cm dydžio lakštą ir kepame iki 1800C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min., kol gražiai apskrus. Ataušiname.

Obuolius nulupame, sutarkuojame burokine tarka, sudedame į puodą ir kaitiname uždengus apie 10 min., kol suminkštės. Suberiame želė miltelius ir gerai išmaišome. Šiek tiek ataušiname.

Riešutus paskrudiname ir susmulkiname. Cukrų, medų, pieną ir sviestą sumaišome nedideliame puode ir kaitiname iki užvirimo. Įmaišome riešutus, truputį dar pakaitiname. Ataušiname.

Ant vieno tešlos lakšto dedame pusę obuolių įdaro ir paskleidžiame lygiu sluoksniu. Dedame antrą tešlos lakštą, tuomet paskleidžiame likusį obuolių įdarą ir uždedame paskutinį tešlos lakštą. Ant viršaus lygiai paskleidžiame riešutų masę. Pyragą paliekame šaltai, kad sustingtų obuolių įdaras.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą