2025 m. spalio 18 d., šeštadienis

Šokoladiniai keksiukai su miško uogų įdaru ir juodojo šokolado ganašo kepure

 Dar vienas išbandytas keksiukų receptas iš Desertų dienoraščio. Man atrodo pats vaizdas ir pavadinimas kalba pats už save. Tobulas skonių derinys. Negaliu napasidalinti :)




Keksiukams: (12-14vnt.)
80g sviesto
120g cukraus pudros
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
100g kefyro
1 kiaušinis
1 kiaušinio trynys   
115g miltų
20g kakavos
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
(visi produktai kambario temperatūros)

Miško uogų įdarui:
200g uogų (šį kartą buvo avietės ir mėlynės)
30g cukraus
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
8g kukurūzų krakmolo
šiek tiek vandens krakmolui ištirpinti

Juodojo šokolado ganašui:
200g juodojo šokolado
200g grietinėlės
250g maskarponės


Pasiruošiame keksiukų kepimo formą, įdedame keksiukų kepimo popierėlius.
Sviestą su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi ir druska plakame iki baltumo. Įmušame kiaušinį ir dar plakame, po to įdedame trynį ir dar plakame iki vientisos masės. Tada supilame kefyrą ir mažiausiu greičiu dar paplakame.
Miltus, kakavą, kepimo miltelius išsijojame ir suberiame į sviesto/kiaušinio/kefyro mišinį. Maišome mentelės pagalba iš apačios į viršų, kol keksiukų tešla taps vientisa. Padaliname tešlą į formeles ir kepame iki 170°C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25min.
Iškeptus paliekame atvėsti.

Įdarui uogas, cukrų ir vanilinį cukrų dekite į prikaistuvį, užviriname. Krakmolą sumaišome su vandeniu, ir plona srovele supilame į uogas ir dar verdame apie 1-2min, kol masė sutirštėja ir paliekame atvėsti.

Kepurėlėms į dubenėlį sudedame susmulkintą (tiesiog gabaliukais sulaužytą) šokoladą. Atskirame inde pašildome grietinėlę (bet neužviriname), karštą grietinėlę užpilame ant šokolado, paliekame 2 minutes pastovėti. Tuomet viską gerai sublenduojame, uždengiame maistine plėvele kontaktu ir dedame į šaldytuvą per naktį stabilizuotis.
Į plakimo indą dedame anksčiau paruoštą ganašą, maskarponę ir plakame viską iki standaus kremo.

Surinkimas:
Keksiuko viduryje padarome duobutę, ją pripildome uogų įdaro ir puošiame šokolado ganašu.




Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą