2025 m. spalio 18 d., šeštadienis

Pasiflorų keksiukai su uogų ir mangų compote

Pastaruoju metu labai mėgstu gaminti keksiukus ir išbandyti visokius jų skonius. Kartais eksperimentuoju pagal savo nuojautą, vedama savo skonio receptoriais, o kartais randu receptą ir gaminu pagal jį. Šį kartą būtent taip ir buvo. Desertų dienorastis, puikus gerų receptų šaltinis, šių keksiukų receptas čia. Iš nurodyto kiekio man gavosi 17 keksiukų, todėl kitus kiekius truputį pasikoregavau. Skonis tobulas, toks ne per saldus, su rūgštele, puikiai tinkantis vasarai.



Keksiukams:
100g minkšto sviesto
150g cukraus pudros
3 kiaušiniai
200g miltų
70g pasiflorų tyrės
1 arb. šaukštelio vanilės pastos
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos

Raudonų uogų ir mangų compote :
200g raudonų uogų tyrės (naudojau braškes, vyšnias, spanguoles)
100g mangų, pjaustytų kubeliais (naudojau šaldytus)
40g cukraus
7g pektino
1 valg. šaukšto citrinos sulčių
1/2 arb. šaukštelio vanilės pastos

Kreminio sūrio kremas :
200g kreminio sūrio
200g grietinėlės
50g cukraus pudros


Ruošiame įdarą.
Tyrę kartu su mangais dedame į prikaistuvį ir pašildome maždaug iki 40°C. Tuomet lėtai, plona srovele supilame cukrų sumaišytą su pektinu, maišant užviriname ir verdame apie minutę. Nukeliame nuo kaitros, supilame citrinos sultis, sudedame vanilę ir gerai išmaišome. Uždengiame maistine plėvele kontaktu ir leidžiame stabilizuotis šaldytuve 2-4 valandoms. Prieš naudojant išmaišome.

Kepame keksiukus.
Visi produktai turi būti kambario temperatūros!
Įkaitiname orkaitę iki 170°C. Pasiruošiame formą, sudedame keksiukų kepimo popierėlius.
Sviestą su cukraus pudra, druska ir vanile išplakame iki purumo, kol pabąls. Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakame, kol masė taps vientisa. Suberiame sijotus miltus su kepimo milteliais, išmaišome. Supilame pasiflorų tyrę, viską gerai išmaišome ir paskirstome tešlą į formeles. Pripildome maždaug 2/3 keksiuko formelės. Kepame apie 25min. Tikriname medinio pagaliuko pagalba - įsmeigus į keksiuką ir ištraukus pagaliukas turi likti sausas.
Iškepus atvėsiname.

Ruošiame kremą.
Viską sudedame į dubenį ir plakame kartu iki standaus kremo.

Surinkimas.
Keksiukų viduryje padarome duobutes, į jas įdedame įdaro, raitome kremo kepures, ir papildomai galima papuošti dar uogų compote.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą