2025 m. spalio 18 d., šeštadienis

Kokosiniai keksiukai su baltojo šokolado kepurėlėmis

Taip, taip, taip... keksiukų manija :)))) ir man dar negana įvairovės. O blogiausia visame šitame kepimo maratone yra tai, kad vieni keksiukai yra skanesni už kitus. Mėgstantiems kokosą ar  Raffaello saldainius šie keksiukai tikrai patiks!
Originalus receptas čia, o čia pateikiu receptą su savo pataisymais.



125g miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
50g tirpinto sviesto
50g grietinės
1 kiaušinis
100ml šilto pieno
50g kepintų kokoso drožlių
100g cukraus
1/2 arb. šaukštelio vanilės ekstrakto/esencijos/pastos

Kepurėlių kremas/ganašas
100g balto šokolado
100g grietinelės
200g mascarpone

Traškiam įdarui:
35g kepintų ir smulkintų migdolų
20g kepintų kokosų drožlių
40g baltojo šokolado
15g sviesto
50g mascarpone




Ruošiame ganašą:
Grietinėlę kaitiname puode iki užvirimo, pilame ant smulkinto baltojo šokolado, palaukiame apie 2 minutes ir blenderiuojame iki vientisos masės. Paruoštą kremą kontaktu uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą iki pilno atšalimo (minimum kelioms valandoms, dar geriau per naktį).

Kepame keksiukus:
Mikseriu išplakame lydytą sviestą su grietine, cukrumi, vanile, druska ir kiaušiniu. Supilame kambario temperatūros pieną ir dar kartą lengvai išplakame. Du/tris kartus persijojame sausus produktus. Imaišome juos į šlapią masę. Imaišome kepintas kokoso drožles ir leidžiame tešlai pailsėti apie 15min. Tešlos konsistencija turi priminti tirštą grietinę.
Pripildome tešla 2/3 keksiukų kepimo popierėlius ir kepame 160°C įkaitintoje orkaitėje apie 25min., kol gražiai paruduos ir įsmeigus dantų krapštuką jis bus sausas. Iškepusius atvėsiname.

Ruošiame įdarą:
Šokoladą ir sviestą išlydome, sumaišome su riešutais ir kokoso drožlėmis. Dalį atidedame (jei norėsime pabarstyti jais keksiukų viršų), likusią dalį sumaišome su mascarpone.

Ruošiame kremą kepurėlėms:
Į atšalusį ganašą įplakame šalto kreminio sūrio

Surinkimas:
Keksiukų viduryje padarome duobutes, į jas įdedame įdaro, raitome kremo kepures. Pabarstome riešutų ir kokoso trupinukais.




Jau antrus metus gana intensyviai įsitraukiau į knygų skaitymą (anksčiau nebuvo tai švelniai tariant mėgstamas užsiėmimas). Tad nutariau kelti skaitomų knygų nuotraukas prie receptų, nes gaminimas ir skaitymas dabar yra vienas mėgstamiausių mano užsiėmimu. Dar konkurenciją čia suteikia sportas/bėgiojimas. Beeet kaip žiauriai neužtenka valandų paroje, kad viską suspėčiau...
Šiuo metu skaitoma knyga:


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą