2020 m. birželio 30 d., antradienis

"Cezario" salotos

Šios salotos man yra vienos iš mėgstamiausių. "Cezario" salotų receptų yra įvairių, čia pateikiu tokias, kokias gaminu savo šeimai. Labai paprasti tiek ingridientai, tiek gaminimas, o skonis puikus. Rekomenduoju!



Salotoms:
romaninių salotų
vištienos krūtinėlės (trys puselės)
100 g tarkuoto kietojo sūrio
skrebučių

Padažui:
4 valg. šaukštų aliejaus
3 valg. šaukštų citrinos sulčių
3 skiltelių česnako (susmulkintų)
1 arb. šaukštelio garstyčių


Vištienos krūtinėlę išplauname, pagardiname druska, pipirais ir kepame iki 175ºC įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. Atvėsiname ir supjaustome. Salotas išplauname, nusausiname ir suplėšome mažais ploteliais. Skrebučiams paimame batono ar baltos duonos riekeles, supjaustome kubeliais ir kepame iki 175ºC įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min., kelis kartus pamaišome. Į dubenį sudedame plėšytas salotas, vištieną ir sūrį, išmaišome. Padažui visus ingridientus sumaišome. Paruoštą padažą išpilame ant salotų ir išmaišome. Sudedame salotas į salotinę ir ant viršaus prieš pat patiekiant pabarstome skrebučiais.




Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą