2020 m. birželio 18 d., ketvirtadienis

Tortas „Vasara“

Torto receptą nusižiūrėjau „Beatos virtuvė“ laidoje. Pavadinimą daviau savo, tiesiog jo skonis kalbėjo pats už save. Tortas labai gaivus, lengvas, labai vasariškas . Uogas galime dėti kokias tik mėgstame, aš dėjau braškes, šilauoges ir avietes. Tortas labai panašus į šį, kurio receptą atradau jau prieš n metų. Abu yra puikūs, rekomenduoju :) 



Biskvitui:
3 kiaušiniai
60 g rudojo cukraus
60 g baltojo cukraus
90 g miltų (70 g)

Biskvitų sulaistymui:
200 ml vandens
½ citrinos sulčių
2 valg. šaukštų cukraus

Kremui:
3 valg. šaukštų želatinos
150 ml pieno
700 g grietinės (naudojau 30% riebumo)
60 g rudojo cukraus
60 g baltojo cukraus
¼ arb. šaukštelio citrinos rūgšties
apie 700 g mėgstamų uogų


Biskvito paruošimas.
Kiaušinius su cukrumi gerai išplakame (apie 10 min.). Suberiame pusę persijotų miltų, maišome labai atsargiai, keliais mostais, suberiame likusius miltus ir dar pamaišome. Stengiamės padaryti kuo mažiau judesių, kad iš kiaušinių išeitų kuo mažiau oro, kitaip biskvitas neiškils. Kepimo formą (naudojau 22 cm) išklojame kepimo popieriumi. Joje paskirstome tešlą, orkaitę nustatome 180ºC kepimo režimu ir kepame biskvitą apie 40 min. (biskvitas keliauja į šaltą orkaitę). Iškeptą biskvitą atvėsiname ir perpjauname į 2 dalis.

Sulaistymas.
Vandenyje ištirpiname cukrų, supilame citrinos sultis, išmaišome.

Kremas.
Želatiną užpilame pienu ir paliekame išbrinkti.
Suplakame grietinę su cukrumi, kol masė taps puri. Maždaug viduryje plakimo suberiame citrinos rūgštį.
Išbrinkusią želatiną ištirpiname garų vonelėje ir plona srovele nuolat maišant supilame į grietinės masę. Įmaišome uogas (kurias reikia – supjaustome). Atsargiai išmaišome, kad nesutrinti uogų.

Formuojame tortą.
Kepimo formą (naudojau 26 cm skersmens) išklojame kepimo popieriumi, šonus išklojau acetato juostele. Ant kepimo formos išdėliojame perpjautas braškes, tai ir bus torto papuošimas. Ant jų atsargiai (kad braškės neišsilakstytų) supilame ½ dalį kremo, sudedame pirmą biskvitą, lengvai paspaudžiame ir jį sulaistome. Ant viršaus sudedame likusį kremą, Antrą biskvitą ant skalo sulaistome ir šlapia puse dedame ant kremo. Lengvai paspaudžiame. Tortą paliekame šaldytuve kelioms valandoms, kad sutvirtėtų. Kai tortas sustingsta, išimame iš formos aukštyn kojomis. Nuimame kepimo popierių ir galime ragauti.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą