2020 m. birželio 30 d., antradienis

Graikiškos salotos

Nors pati šitų salotų nevalgau, bet kai laukiame svečių visada jas pasigaminu, ir dingsta nuo stalo vienos pirmųjų. Tai ženklas, kas skonis turėtų būti geras. Dar į salotas galima įdėti paprikos ir svogūnų.


apie 120 g salotų lapų
3 vnt. pomidorų
2 vnt. agurkų
apie 16 vnt. juodųjų alyvuogių
200 g Fetos sūrio
1 valg. šaukštas raudonojo vyno acto
¼ stiklinės alyvuogių aliejaus
1 arb. šaukštelio džiovinto raudonėlio
druskos


Salotų lapus išplauname, rankomis susmulkiname į mažus gabalėlius. Pomidorus, agurkus ir alyvuoges supjaustome norimo dydžio ir formos gabalėliais. Fetos sūrį supjaustome kubeliais. Viską sudedame į lėkštę. Užpilus sumaišome aliejų su vyno actu, raudonėliais ir druska. Aplaistome salotas ir atsargiai išmaišome.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą