2021 m. kovo 29 d., pirmadienis

Traškūs "triufeliai"

Receptą pamačiau čia ir susigundžiau išbandyti. Ingridientai labai paprasti, tiesa nepasigamina labai greitai, bet pastangos tikrai to vertos. Saldainiai patiko labai labai. Net negalėčiau išskirti kurio skonio man patiko labiausiai, nes kiekvieni savaip skanūs. Iš nurodyto kiekio gavosi apie 60 vnt. saldainių (kiekis priklauso nuo dydžio).



Traškiems trupiniams:
300 g miltų
200 sviesto
100 g cukraus

Suklijavimo "masei":
250 g mascarpone sūrio
100 g baltojo šokolado
100 g pieninio šokolado su smulkintais lazdynų riešutais
100 g juodojo šokolado

Apvoliojimui:
cukraus pudros (labiau tiktų smulkinti vaniliniai vafliai ar kokosų drožlės)
smulkintų graikinių riešutų (tinka bet kokie)
kakavos miltelių



Trupiniams į dubenį suberiame mitus ir cukrų, sudedame gabaliukais supjaustytą sviestą. Masę triname tarp pirštų kol gausime trupinius. Iškepame trupinius įkaitintoje keptuvėje. Kepiau per du kartus, kiekvieną kartą užtrukau apie 10-15 min. Trupinius kepiau ant vidutinės ugnies nuolat maišant. Iškeptus trupinius atvėsiname.

Ištirpiname visas šokolado rūšis (kiekvieną atskirai).
Į dubenį suberiame 1/3 dalį trupinių, sudedame 1/3 dalį mascarpone sūrio, išmaišome. Supilame išlydytą baltąjį šokoladą ir išmaišome.
Į kitą dubenį suberiame dar vieną 1/3 dalį trupinių, sudedame 1/3 mascarpone sūrio, išmaišome. Supilame išlydytą pieninį šokoladą, išmaišome.
Tą pati pakartojame su likusiais trupiniais, mascarpone sūriu ir juoduoju šokoladu.
Visas tris mases dedame į šaldytuvą, kad atšaltų ir būtų galima formuoti saldainius.

Iš atšalusių tešlų suformuojame norimo dydžio saldainius. Baltojo šokolado saldainius apvoliojame cukraus pudroje, pieninio šokolado - riešutuose, juodojo šokolado - kakavos milteliuose.
Paliekame dar šaldytuve, kad sutvirtėtų.



Patiekiame lėkštutėje prie kavos, arba supakuojame į dėžutę ir įteikiame kaip dovaną.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą