2022 m. gruodžio 22 d., ketvirtadienis

Lydekos filė tešloje

Mūsų šeimoje virtuvėje žuvies patiekalai nėra dažnas svečias. Stengiamės ją valgyti bent kartą į savaitę, bet ne visada išeina. Šį kartą receptą radau čia ir nutariau išbandyti. Patiekalas nenuvylė, gavosi skanūs ir greiti pietūs.



300 g lydekos filė
druskos, pipirų

2 didesnių kiaušinių baltymų
1/2 arb. šaukštelio druskos
3 valg. šaukštų miltų
1 valg. šaukšto vandens

aliejaus kepimui



Žuvį supjaustome norimo dydžio gabalėliais. Įberiame druskos, juodųjų pipirų, išmaišome ir paliekame marinuotis 1 valandai.
Atskirame inde išplakame baltymus su druska. Įpilame vandens, įberiame miltus, išmaišome.
Imame po gabalėlį lydekos filė, apvoliojame baltymuose ir kepame įkaitintame aliejuje iš abejų pusių kol gražiai pagels (man kepimas užtruko apie 15 min.).



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą