2022 m. gruodžio 22 d., ketvirtadienis

Šventinis saliamis

Kai pamačiau šį įrašą bėgau pirkti visus ingridientus ir gaminti. Iki paskutinės minutės netikėjau, kad masė man sukibs, bet viskas pavyko (vis dėlto kitą kartą didinsiu datulių ir sviesto kiekį, kad masė labiau susiklijuotų). Skonis šventinio saliamio tiesiog nuostabus, puikiai tinka žiemos nuotaikai. Iš nurodyto kiekio gaunasi tikrai nemažai šio skanėsto, be to gražiai suvyniojus į kepimo popierių puikiai tinka dovanai.



400 g imbierinių sausainių
200 g džiovintų spanguolių
100 g džiovintų abrikosų
50 g razinų
200 g riešutų (naudojau graikinius ir migdolus)
250 g džiovintų datulių (250 ml vandens)
4 valg. šaukštų kakavos miltelių
100 g sviesto
cukraus pudros



Džiovintas datules užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame 2 valandoms, kad suminkštėtų.
Sausainius, abrikosus ir riešutus susmulkiname (maždaug iki razinų dydžio).
Sviestą ištirpiname, datules sumalame, kol gausime vienalytę masę. Suberiame kakavos miltelius, supilame lydytą sviestą ir išmaišome.




Ant sausų produktų supilame tyrę ir maišome, kol viskas pasidengs datulių mase. Dalimis suspausdami masę suvyniojame į maistinę plėvelę ir paliekame šaldytuve. Prieš patiekiant apvoliojame cukraus pudroje.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą