Ingridientai:
Biskvitui:
4 dideli kiaušiniai200 g cukraus
200 g miltų
30 g kakavos miltelių
80 ml vandens
žiupsnelio druskos
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
Biskvito sulaistymui:
3 valg. šaukštų vandens2 valg. šauktų cukraus
pagal norą galima įpilti 1 valg. šaukštą konjako
Kremui:
300 ml riebios grietinėles280 g džiovintų slyvų
100 g graikinių riešutų
180 g saldinto kondensuoto pieno
25 g juodojo šokolado
8 g želatinos
55 ml vandens
Šokoladiniai glajui:
120 g juodojo šokolado80 g sviesto
Kepame biskvitą:
Miltus sumaišome su kepimo
milteliais ir kakava. Persijojame. Atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių. Į
baltymus įberiame žiupsnelį druskos, plakame iki putų. Po to įberiame šaukštą
cukraus ir išplakame baltymus iki standžios masės. Atskirame inde paplakame
trynius, toliau plakant supilame karštą vandenį. Po to plakant suberiame cukrų
ir plakame iki tol, kol trynių masė pabals ir padidės. Į išplaktų trynių masę
sudedame plaktus baltumus, išmaišome. Po to labai atsargiai įmaišome persijotus
sausus produktus (per 3-4 kartus) padarant kuo mažiau judesių (iš viršaus į
apačią, iš kraštų į centrą). Kepimo formos (naudojau 26 cm skersmens) dugną
išklojame kepimo popieriumi, joje paskirstome tešlą ir kepame iki 180 ⁰C
įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min. Ataušusį biskvitą perpjauname į tris
dalis.
Ruošiame kremą:
Želatiną užpilame vandeniu ir
paliekame išbrinkti.Slyvas ir riešutus susmulkiname. (Slyvos turi būti minkštos, jei jos kietos, reikia jas užpilti vandeniu ir palikti).
Išbrinkusią želatiną pašildome, ištirpiname ir supilame į kambario temperatūros saldintą kondensuotą pieną. Išmaišome. Grietinėlę išplakame iki standumo, supilame kondensuotą pieną su želatina, išmaišome. Suberiame slyvas ir riešutus. Išmaišome.
Surenkame tortą:
Į tortinę sudedame pirmą biskvito
lakštą. Jį apjuosiame kepimo formos žiedu, lengvai suvilgome. Ant jo sudedame
pusę paruošto kremo. Po to dedame antrą biskvito lakštą, jį taip pat lengvai
suvilgome ir sudedame ant jo likusį kremą. Ant viršaus sudedame suvilgintą
trečią biskvito lakštą. Paliekame tortą šaldytuve apie 2 val.
Ruošiame šokoladinį glajų:
Šokoladą su sviestu ištirpiname
garų vonelėje.
Baigiame torto surinkimą:
Išimame tortą, nuimame kepimo
formos žiedą ir apliejame tortą šokoladine mase. Puošiame pagal fantaziją.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą