2018 m. gruodžio 9 d., sekmadienis

Trupininis pyragas su uogiene

Kai šviežių vaisių ir uogų jau nėra, bet šaldytuve randame uogienės, ją puikiai galima panaudoti iškepant šį pyragą. Receptą radau čia. Pyragas paprastas ir skanus, o uogienę galima sunaudoti kokią tik mėgstame.



350 g uogienės
250 g cukraus
150 g sviesto
500 g miltų
3 kiaušiniai
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių


Į dubenį suberiame miltus, kepimo miltelius, cukrų, įmušame kiaušinius, įtarkuojame atšaldytą sviestą. Viską gerai išminkome. Paruoštą tešlą dedame į šaldytuvą ir laikome apie 1-2 val.
Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi, naudojau 26 cm skersmens su atsegama sienele. Atšalusią tešlą sutarkuojame į paruoštą skardą. Užpilame sluoksnį uogienės ir sutarkuojame likusią tešlą.
Kepame iki 180ºC įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą