2013 m. spalio 28 d., pirmadienis

Vaniliniai ledai nereikalaujantys maišymo šaldant

Nors pažiūrėjus į kalendorių jau visai vasara nekvepia, bet už lango būna tokių gražių ir saulėtų dienų, kad ir spalio pabaigoje atsirastų tokių, kurie ledų neatsisakytų. Aš ledus galiu valgyti ištisus metus, nenusibosta :) Receptą radau šiame tinklaraštyje. Išbandžiau įvairių variantų: 1 - originalą, 2 - dalį grietinėlės pakeičiau ne tokia riebia, 3- sūrį dėjau šokoladinį... Kiekvienas variantas buvo savotiškai geras.


450 g riebios grietinėlės (35% riebumo)
 indelio saldinto sutirštinto pieno (385 g)
 250 g kreminio sūrio be priedų (naudojau "Philadelphia")
 1 arb. šaukštelio cukraus su vanile


Sutirštintą pieną sumaišome su kreminiu sūriu ir vaniliniu cukrumi iki vientisos konsistencijos. Grietinėlę išplakame, kol bus standi, įmaišome ją į pieno ir sūrio masę. Maišome, kol gausime kreminę masę. Supilame ją į didelį šaldomą indą ir įdedame į šaldiklį bent 6 valandoms. Geriausia nakčiai.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą