Biskvitams:
4 kiaušiniai
2 valg. šaukštų šilto vandens
120 g cukraus
75 g miltų
75 g krakmolo
žiupsnelis druskos
Maskarponės kremui:
400 ml grietinėlės (~36 % riebumo)
500 g maskarponės
6 valg. šaukštų cukraus pudros
2 valg. šaukštų želatinos
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
Pertepimui, biskvitų suvilginimui:
citrininio kremo (naudojau šitą)
100 ml vandens
50 g cukraus
Biskvitas
Atskiriame kiaušinio trynius nuo baltymų.
Trynius išplakame su vandeniu, supilame 2/3 cukraus ir plakame, kol masė taps
tiršta ir puri, o cukrus visiškai ištirps. Kiaušinio baltymus išplakame iki
purumo. Supilame likusį cukrų, druską ir dar kartą gerai išplakame kol cukrus
bus ištirpęs. Į trynių masę įdedame 1/3 baltymų ir išmaišome mediniu šaukštu.
Tuomet sudedame likusius baltymus ir vėl išmaišome. Atskirame dubenėlyje
sumaišome miltus ir krakmolą. Įsijojame juos į tešlą ir išmaišome. Kepimo
formos dugną išklojame kepimo popieriumi, šonus ištepame svietu. Paruoštoje
kepimo formoje paskirstome tešlą. Kepame iki 175ºC įkaitintoje orkaitėje apie
30 min. Iškepusį biskvitą išimame ant grotelių ir paliekame visiškai atvėsti.
Kremas
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame, kad
išbrinktų.
Išplakame grietinėlę. Kai ji ims standėti,
supilame cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir baigiame plakti iki standumo. Į maskarponę sūrį įdedame išplaktą grietinėlę ir šaukštų išmaišome iki vientisos
masės. Išbrinkusią želatiną ištirpiname, truputį atvėsiname ir plona srovele
nuolat maišant supilame į sūrio masę.
Vandenį užverdame, įdedame cukrų ir maišome,
kol pastarasis ištirps. Atvėsiname.
Surinkimas
Biskvitą horizontaliai perpjauname į 3 dalis.
Dedame pirmą lakštą ant torto lėkštės, šluostele suvilgome biskvitą, užtepame
citrininio kremo, dedame maskarponės kremo ir paskirstykite tolygiai po
pagrindą. Tuomet dedame kitą biskvito lakštą, suvilgome, užtepame citrininio
kremo, maskarponės kremo ir dedame paskutinį biskvito lakštą. Paskirstome ant
jo ir ant torto šonų likusį kremą. Dedame tortą į šaldytuvą kelioms valandoms
sustingti. Puošiame pagal savo fantaziją.
Fantastiškai pavyko šis tortukas. Labai džiaugiuos radusi šį receptuką :) Ačiū jums, kad dalinatės. Būtinai gaminsiu ir ateityje. Tikras skanumėlis.
AtsakytiPanaikintipuikus receptas, geri ir lengvi patarimai pas jus.
AtsakytiPanaikinti