400 g kukurūzų krakmolo
250 g sviesto
2 kiaušiniai
120 g miltų
120 g cukraus pudros
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
1 valg. šaukšto vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
2 arb. šaukštelių kakavos
žiupsnio malto imbiero
žiupsnelio cinamono
Minkštą kambario temperatūros sviestą išsukame
iki baltumo, įdedame cukrų ir vanilinio cukraus ir vėl išsukame. Įdedame
kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant. Miltus persijojame su kepimo
milteliais, druska ir krakmolu įdedame į sviesto masę. Išminkome tešlą, kuri
neturėtų lipti prie rankų. Imame po gabaliuką tešlos, formuojame maždaug
graikinio riešuto dydžio kamuoliukus ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos
kepimo skardos.
Atskiroje lėkštelėje sumaišome kakavą, imbierą
ir cinamoną. Į kitą dubenėlį įpilame vandens. Imame butelį (stiklinį, pvz. nuo
alaus), jo kakliuką merkiame į vandenį, tada pasukiojame kakavos mišinyje (kad
apliptų) ir įspaudžiame į tešlos rutuliuką, kad liktų apskritimo žymė. Taip
kartoti kol visi sausainiai bus įspausti.
Kepame iki 150ºC įkaitintoje orkaitėje apie
12-15 min. Sausainiai turi likti baltos spalvos, neapskrudę.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą