2013 m. rugsėjo 9 d., pirmadienis

Vyniotinis su obuoliais

Receptą radau šiame tinklaraštyje. Niekada anksčiau nebandžiau gaminti vyniotinių. Pirmas blynas gavosi neprisvilęs, taigi manau bus ne paskutinis. Vyniotinis gavosi gan "šlapias", obuolių ir šokolado mėgėjams tikrai patiks :)



1 kg obuolių
1 valg. šaukšto vanilinio cukraus
1/2 arb. šaukštelio cinamono
4 kiaušiniai
100 g cukraus
100 g miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
50 g šokolado
5 valg. šaukštų grietinės (30% riebumo)


Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynius ir išplakame juos su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Po to po vieną įdedame kiaušinio trynius pamažu maišant. Po to palaipsniui įberiame miltus persijotus su kepimo milteliais.
Nuvalome obuolių odeles ir sutarkuojame juos burokine tarka. Įdedame vanilinio cukraus ir cinamono, išmaišome. Sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
Ant viršaus paskirstome paruoštą tešlą ir kepame iki 175ºC įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min.
Iškepus ištraukiame iš orkaitės ir leidžiame truputį atvėsti. Apverčiame pyragą taip, kad viršuje būtų obuolių sluoksnis. Nuimame kepimo popierių ir suvyniojame pyragą į vyniotinį. paliekame ataušti.
Į puodą sudedame šokoladą ir grietinę, kaitiname ant mažos ugnies, nuolat maišant, kol masė taps vienalytė. Paruoštą masę paskirstome ant vyniotinio. Galima puošti kokoso drožlėmis ar maltais riešutais.



Skanaus!

6 komentarai:

  1. Labai skaniai atrodo :)
    Aš irgi niekada dar nesu bandžiusi vyniotinių, bet ir niekaip nepribręstu tam...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Žinokit nėra nieko sudėtingo, bent jau gaminant šitą vyniotinį :)

      Panaikinti
  2. kaip skaniai atrodo :) ar labai saldus ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Saldumas priklauso nuo obuolių ir cukraus kiekio. Mano vyniotinis buvo nelabai saldus.

      Panaikinti
  3. O kur dingo recepte cukrus ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mano obuoliai buvo gana saldūs, tai dėjau tik vanilinio cukraus; jei obuoliai rūgštūs, tai reikėtų įdėti ir paprasto, ar rudo, čia jau pagal savo skonio receptorius :)

      Panaikinti