1 kg obuolių
1 valg. šaukšto vanilinio cukraus
1/2 arb. šaukštelio cinamono
4 kiaušiniai
100 g cukraus
100 g miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
50 g šokolado
5 valg. šaukštų grietinės (30% riebumo)
Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynius ir
išplakame juos su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Po to po vieną įdedame
kiaušinio trynius pamažu maišant. Po to palaipsniui įberiame miltus persijotus
su kepimo milteliais.
Nuvalome obuolių odeles ir sutarkuojame juos burokine tarka. Įdedame vanilinio cukraus ir cinamono, išmaišome. Sudedame
į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
Ant viršaus paskirstome paruoštą tešlą ir
kepame iki
175ºC įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min.
Iškepus ištraukiame iš orkaitės ir leidžiame
truputį atvėsti. Apverčiame pyragą taip, kad viršuje būtų obuolių sluoksnis.
Nuimame kepimo popierių ir suvyniojame pyragą į vyniotinį. paliekame ataušti.
Į puodą sudedame šokoladą ir grietinę,
kaitiname ant mažos ugnies, nuolat maišant, kol masė taps vienalytė. Paruoštą
masę paskirstome ant vyniotinio. Galima puošti kokoso drožlėmis ar maltais
riešutais.
Skanaus!
Labai skaniai atrodo :)
AtsakytiPanaikintiAš irgi niekada dar nesu bandžiusi vyniotinių, bet ir niekaip nepribręstu tam...
Žinokit nėra nieko sudėtingo, bent jau gaminant šitą vyniotinį :)
Panaikintikaip skaniai atrodo :) ar labai saldus ?
AtsakytiPanaikintiSaldumas priklauso nuo obuolių ir cukraus kiekio. Mano vyniotinis buvo nelabai saldus.
PanaikintiO kur dingo recepte cukrus ;)
AtsakytiPanaikintiMano obuoliai buvo gana saldūs, tai dėjau tik vanilinio cukraus; jei obuoliai rūgštūs, tai reikėtų įdėti ir paprasto, ar rudo, čia jau pagal savo skonio receptorius :)
Panaikinti