Šį receptą radau Aušros tinklaraštyje. Gaminau jau ne kartą ir tikrai gaminsiu dar. Juostelės tiesiog tobulos! Labai panašios į pirktines, bet žymiai skanesnės :)
Tešlai:
100 g minkšto sviesto
2 kiaušinių trynių
170 g miltų
65 g miltinio cukraus
Viršutiniam sluoksniui:
30 g miltų
90 g riešutų
130 g cukraus
2 kiaušinių baltymų
žiupsnelio druskos
Minkštą sviestą su cukraus pudra išsukame iki
purumo. Įdedame trynius, vėl išsukame. Suberiame miltus ir suminkome minkštą
tešlą. Paruoštą tešlą paskirstome kepimo skardoje išklotoje kepimo popieriumi
ar folija ir padedame 30 min. į šaldytuvą. Pašaldytą padą kepame iki 200ºC įkaitintoje orkaitėje 8-12 min. Pagrindas turėtų perkepti, bet labai
neparuduoti. Išėmę iš orkaitės, gerai atvėsiname.
Riešutus pakepiname ir rupiai sukapojame
elektriniu trintuvu. Jei naudojame lazdyno – prieš maldami nuimame luobeles.
Kapotus riešutus sumaišome su cukrumi. Kiaušinių baltymus su druska išplakame
iki standžių putų. Švelniais judesiais įmaišykite riešutus su cukrumi. Taip pat
įmaišome miltus ir gautą masę paskleidžiame ant atvėsusio tešlos pagrindo.
Paviršių išlyginame ir kepame iki 160ºC įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
Išėmę iš orkaitės dar karštam plokštainiui nupjauname kraštus ir supjaustome juostelėmis. Paliekame
keletui valandų, kad padžiūtų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą