3 kiaušiniai
200 ml kefyro
150 g cukraus
250 g miltų
2 arb. šaukštelių kepimo miltelių
1 banano
Viršunei:
250 g mėlynių
5 valg. šaukštų kokoso drožlių
2 valg. šaukštų medaus
Kiaušinius išplakame iki putų. Įberiame cukraus ir vėl išplakame. Supilame kefyrą ir išmaišome. Bananą sumaigome šakute ir sudedame į kiaušinių masę. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir dalimis sudedame į tešlą, maišome kol tešla taps vienalytės konsistencijos.
Kekso formą ištepame sviestu ir paskirstome
joje paruoštą tešlą. Ant viršaus užberiame išplautas ir nusausintas mėlynes.
Dubenėlyje sumaišome kokosų drožles su skystu medumi. Gautą masę patrupiname
ant mėlynių, tolygiai paskirstome.
Kepame iki 175ºC įkaitintoje orkaitėje apie 1
val. (tikriname smeigtuku).
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą