2024 m. spalio 15 d., antradienis

Šiltos avinžirnių salotos su saldžia bulve ir žiediniu kopūstu

Ko anksčiau nebuvo mano valgiaraštyje tai daržovių patiekalų. Valgiau jas nebent šviežias prie pagrindinių patiekalų. Bet kažkuriuo metu viskas apsivertė ir dabar labai mėgstu visokių daržovių patiekalus. Šį receptą pamačiau čia, nesudėtingas gaminimas, nesudėtinti ingridientai o skonis puikus.
Gaminau tokį detoksinį variantą, bet salotas galima papildyti savo mėgiamais priedais. Čia puikiai tiktų mikštas ožkos sūris, rūkyto kumpio skrebučiai, ar vištienos gabaliukai.



Reikės:
žiedinio kopūsto
2 saldžiųjų bulvių
400 g virtų avinžirnių
3-4 valg. šaukštų aliejaus
1 arb. šaukštelio druskos
½ arb. šaukštelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1-2 arb. šaukštelio žolelių prieskonių (mėgstamų)

Padažui:
2 valg. šaukštų aliejaus
2 valg. šaukštų citrinos sulčių
1 arb. šaukštelio medaus
1 arb. šaukštelio garstyčių
1 trintos česnako skiltelės
¼ arb. šaukštelio druskos
¼ arb. šaukštelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Patiekti:
ryšelio šviežių žalumynų (krapų, mėtų), įvairios sėklos.



Žiedinį kopūstą ir saldžią bulvę supjautome norimo dydžio gabalėliais. Sudedame avinžirnius, išmaišome. Supilame aliejų ir suberiame prieskonius, viską gerai išmaišome. Sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. (kartais pamaišome)

Padažui skirtus ingridientus sudedame į dubenėlį ir lengvai paplakame.

Karštas salotas patiekiame lėkštėjė, pagardinname padažu, sėklomis ir / ar mikštu ožkos sūriu. Čia jau pagal kiekvieno pageidavimus.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą