2015 m. birželio 14 d., sekmadienis

Jogurtinis sūrio tortas

Braškių sezonas jau artėja ir į mūsų kiemą, todėl šiandien labai skanus, vasariškas pačios sugalvotas torto receptas.


Pagrindui:
2 kiaušiniai
40 g cukraus
½ arb. šaukštelio vanilinio cukraus
50 g miltų
žiupsnelio druskos

Kremo sluoksniui:
350 g natūralaus jogurto
250 g mascarpone sūrio
200 g saldinto sutirštinto kondensuoto pieno
3 valg. šaukštai želatinos

Braškių sluoksnis
500 g braškių
40 g braškių skonio želė
250 ml vandens
2-3 valg. šaukštų želatinos


Torto pagrindas.
Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakame iki putų (plakame apie 5 min.). Miltus persijojame su druska ir suberiame į kiaušinių masę. Maišome, kol tešla taps vienalytė. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, šonus ištepame sviestu. Paruoštoje formoje paskirstome tešlą ir kepame iki 150ºC įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. Iškeptą biskvitą atvėsiname.

Kremo paruošimas.
Želatiną skirtą kremui užpilame vandeniu ir paliekame, kad ji išbrinktų. Natūralų jogurtą sumaišome su mascarpone sūriu ir kondensuotu pienu. Išbrinkusią želatiną ištirpiname ant silpnos ugnies, truputį atvėsiname ir plona srovele nuolat maišant įpilame į jogurto ir sūrio masę. Paruoštą kremą užpilame ant paruošto biskvito ir paliekame šaldytuve, kad sutvirtėtų (apie 1-2 val.).

Braškių sluoksnis.
Želatiną skirtą braškių sluoksniui užpilame vandeniu ir paliekame, kad ji išbrinktų. Braškes nuplauname, nusausiname ir supjaustome skiltelėmis. Paruošiame želė kaip nurodyta ant pakuotės tik su 200 ml vandens kiekiu. Išbrinkusią želatiną ištirpiname ant silpnos ugnies, truputį atvėsiname ir plona srovele nuolat maišant įpilame į želę. Braškes sudėliojame ant truputį sustingusio torto ir ant viršaus pamažu supilame paruoštą žėlę. Paliekame tortą šaldytuve, kad galutinai sustingtų (geriausia per naktį).



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą