2014 m. lapkričio 15 d., šeštadienis

Tiramisu skonio pyragaičiai

Kai jau noriu įtikti savo vyrui, tai gaminu kažką kas savo skoniu primintų tiramisu. Šių pyragaičių receptą radau Aguonėlės tinklaraštyje. Vyro įvertinimas buvo toks: skanu, bet vis dėl to tai nėra tiramisu :) Tikiu, kad joks desertas neperspjaus šito. Aš pati tikrojo tiramisu nevalgau, o šie pyragaičiai man patiko. Puikiai tinka prie kavos svečius vaišinti.


Biskvitui:
4 kiaušinio tryniai
40 g cukraus pudros
3 kiaušinio baltymai
žiupsnelio druskos
40 g cukraus
40 g krakmolo
40 g miltų

Kremui:
250 g mascarponės
60 g natūralaus jogurto
50 ml neriebios grietinėlės
50 g cukraus
1 valg. šaukšto želatinos

Biskvito sulaistymui:
apie 150 ml saldintos stiprios kavos

Pyragaičių apibarstymui:
50 g pieninio/juodo/balto šokolado


Biskvito kepimas:
Cukrų sumaišome su krakmolu. Kiaušinio baltymus plakame su druska, kai suputoja po šaukštą beriame cukraus-krakmolo mišinio. Plakame iki standumo. Atsidedame į šoną.
Kiaušinio trynius išplakame su cukraus pudra iki baltumo. Tada į šią masę įdedame 1/3 baltymų masės, lengvai išmaišome. Įsijojame miltus, išmaišome ir sudėjus likusius baltymus atsargiai sujungiame viską.
Orkaitės skardą išklojame kepimo popieriumi ir ant šio paskleidžiame tolygiai biskvito tešlą. Kepame iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 8-10 min. Iškepusį biskvitą išverčiame ant kito kepimo popieriaus lapo ir tą lapą, kuris kepė, nuimame. Leidžiame galutinai ataušti.

Pasidarome kavos ir paliekame ataušti.

Kremo paruošimas:
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame apie 10 min., kad išbrinktų. Kremui mascarpone sumaišome su cukraus pudra, jogurtu ir grietinėle. Gerai išmaišome, kad kremas būtų tolygus, be gumurėlių. Išbrinkusią želatiną ant viryklės pašildome, kad ištirptų, truputį atvėsiname ir plona srovele maišant įpilame į kremą.



Pyragaičių surinkimas:
Iškepusį ir atvėsusį biskvitą supjaustome į tris vienodo pločio juostas. Pirmą konditeriniu teptuku apšlakstome kava, uždedame 1/3 paruošto kremo, jį paskirstome, ant viršaus dedame antrą biskvito juostą, ją apšlakstome kava ir ant jos paskirstome dar 1/3 kremo, pakartojame tą patį su paskutine juosta ir likusiu kremu. Šokoladą sutarkuojame ir juo apibarstome pyragą.

Paruoštą pyragą dedame į šaldytuvą min. 2 valandom. Po to išimame, apipjaustome nelygius šonus ir supjaustome norimo dydžio gabalėliais.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą