2014 m. lapkričio 11 d., antradienis

Pyragėliai su pievagrybiais

Nors už lango visai nepanašu, kad žiema ateina, bet pažiūrėjus į kalendorių, jau lyg ir Kalėdomis pradeda kvepėti. Šiandien įkeliu receptą pyragėlių su grybais (šaltinis čia), kuriuos dariau praeitų metų Kūčių vakarienei. Patiko labai, šiemet tikrai kartosiu. Taip pat puikiai tiks pyragėlius įdaryti džiovintais baravykais ar mėgstama uogiene.


Tešlai:
500 g miltų
100 g sviesto
1 kiaušinis
200 ml pieno
7 g sausų mielių
3 valg. šaukštų cukraus
½ arb. šaukštelio druskos

Įdarui:
pievagrybių
svogūnų
druskos
aliejaus


Sviestą su pienu sudedame į dubenėlį ir kaitiname, kol sviestas ištirps. Kiaušinį išplakame, įdedame į sviesto ir pieno masę, išmaišome. 300 g miltų sumaišome su mielėmis, druska ir cukrumi, išmaišome.
Skystą masę pilame į sausą ir išmaišome. Įberiame likusius miltus ir minkome tešlą (apie 10 min.). Po to uždengiame rankšluosčiu ir paliekame šiltoje patalpoje apie 1 val., kad tešla iškiltų.
Pievagrybius išplauname, smulkiai supjaustome, įberiame druskos ir keptuvėje iškepame. Smulkiai supjaustytus svogūnus taip pat iškepame. Sumaišome tarpusavyje.
Paimame dalį tešlos, iškočojame, išpjauname apskritimus, įdedame įdaro ir šakute stipriai suspaudžiame šonus. Kepame gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą