2014 m. spalio 19 d., sekmadienis

Varškinės bandelės su obuoliais

Šio rudens atradimas yra šios varškinės bandelės su obuoliais. Tešla yra labai skani (receptas iš čia), labai panaši į šių pynučių. Šios bandelės su obuoliais sulaukė tikrai nemažai pagyrimų. Žiemą galima bus su nutella kremu, mandarinais ar bananais pabandyti, manau rezultatas nenuvils.


Tešlai:
420 g miltų
1 ½  arb. šaukštelių kepimo miltelių
100 g cukraus
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
180 g varškės
140 ml bekvapio aliejaus
140 ml pieno

Įdarui:
5 -6 obuolių

Aptepimui:
1 mažas kiaušinis


Varškę sutriname su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įpilame aliejaus ir pieno, išmaišome. Atskirame dubenėlyje miltus sumaišome su druska ir kepimo milteliais. Dalimis suberiame į varškės masę ir užminkome tešlą. Paliekame apie 30 min. šaltai.
Obuolius nulupame, išimame sėklides ir supjaustome į maždaug 8-10 dalių. Tešlą gana plonai iškočiojame, išspaudžiame apskritimus, ant kiekvieno sudedame po gabalėlį obuolio, lyg užklojame tą obuolį vienu tešlos kraštu, to krašto viršų patepame išplakto kiaušinio lašu ir užklojame ant viršaus kitu tešlos kraštu, prispaudžiame (čia kiaušinis padės sulipdyti tešlą, kad kepant, kylant tešlai bandelės neišsižiotų). Paruoštas bandeles sudedame kepimo popieriumi išklotoje skardoje ir aptepame kiaušinio plakiniu. Kepame iki 175ºC įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min.



Skanaus!

5 komentarai:

  1. Atsakymai
    1. Dar ir skanūs net man, nelabai mėgstančiai kepinius su obuoliais :)

      Panaikinti
  2. Sveiki,man tesla isejo nevientisa,kai kocioju atsiranda tarpeliai.Ar taip turi buti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki. Tešla turėtų gautis vientisa, viskas turėtų susiklijuoti, tiesa varškės grudeliai priduoda nevientisumo, bet tešla neturėtų birėti. Gal per daug miltų, bandyčiau truputį pieno įpilti ir vėl išminkyti tešlą.

      Panaikinti