2014 m. spalio 19 d., sekmadienis

Naminis griliažas

Norėdama pradžiuginti vėl sergančius vaikus ir iš nieko pasigaminti KAŽKĄ prisiminiau labai seną, bet tobula naminio griliažo receptą, kurį turiu dar iš savo senelės. Čiulpinukai ant pagaliuku - tokiu būdu mus senelė dažnai lepindavo. O pridėjus saulėgrąžų ar riešutų gaunasi puikus saldėsis tinkantis ne tik vaikams.

(Čia stiklinė – 200 ml, riešutų ir saulėgrąžų kiekį reikėtų reguliuoti priklausomai nuo to kiek čiulpinkukų darysite).


2 st. cukraus (380 g)
½ st. riešutų (naudojau lazdynų, bet puikiai tiks ir žemės)
½ st. kepintu saulėgrąžų


Cukrų sudedame į keptuvę, ar puodą su storu dugnu ir nesvylančiu paviršiumi. Kaitiname tol, kol cukrus ištirps ir pasidarys sodrios gintaro spalvos (neišsigąskite, kai cukrus sušoks į gabalus, jis vistiek ištirps). Jei gaminsime čiulpinukus, tai ant folijos išdėliojame dantų krapštukus ir ant kiekvieno galo įpilame po šaukštelį ištirpinto cukraus. Jei gaminame saldainius, tai skardą į kurią pilsime griliažą išklojame folija, į ištirpusį cukrų suberiame riešutus ir saulėgrąžas, išmaišome ir greitai supilame į paruoštą skardą. Reikia viską daryti labai greitai, nes masė su riešutais žaibiškai stingsta ir atsargumo reikia, nes masė yra labai karšta. Paliekame galutinai atvėsti (galime įdėti į šaldytuvą) po to supjaustome norimo dydžio gabalėliais.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą