2014 m. liepos 8 d., antradienis

Riešutų ir kokoso sausainiai

Šių vėl skanių ir lengvai pagaminamų sausainių receptas iš knygos "Beatos virtuvė: Kepinių knyga". Nesu aš didelė Beatos fanė, bet ši knyga man tikrai patinka. Šie sausainiai (kaip ir daugelis kitų) buvo išgirti visų ragautojų ;) 


100 g minkšto sviesto
170 g cukraus
120 g žemės riešutų sviesto
1 kiaušinis
120 g miltų
50 g kokosų drožlių
100 g sūdintų kepintų žemės riešutų
50 g šokolado


Sviestą ir žemės riešutų sviestą sudedame į indą, įmušame kiaušinį ir suberiame cukraus. Viską gerai išplakame. Į gautą masę suberiame kokosų drožles, miltus, žemės riešutus ir smulkiai sukapotą šokoladą. Viską šaukštu gerai išmaišome. Iš tešlos suformuojame cilindrą, suvyniojame jį į maistinę plėvelę ir dedame apie 30 min. į šaldymo kamerą. Kiek sukietėjusią tešlą supjaustome apie 1 cm storio riekelėmis ir dedame jas ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepame iki 175ºC įkaitintoje orkaitėje apie 12-15 min.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą