2014 m. sausio 7 d., antradienis

Picų padas pagal Beatą

Vienas didžiausių 2013 metų atradimų mano virtuvėje buvo padas picoms, šios "stebuklo" receptą nusižiūrėjau knygoje „Metai Beatos virtuvėje“. Pagamintos picos padas yra plonas ir traškus, jis tobulas :) Iš nurodyto kiekio prikepame picos padų kokiems 2-3 kartams, idealu!



7 g sausų mielių
350 ml pieno
žiupsnelio cukraus
40 g sviesto
1 kupino šaukšto medaus
gero žiupsnio druskos
550-600 g miltų


Į pieną įdedame sviesto ir medų ir šildome, kad pastarieji išsilydytų. Atskirame inde 400 g miltų sumaišome su cukrumi, druska ir sausomis mielėmis. Ant miltų mišinio pilame pieno mišinį ir viską gerai išmaišome. Uždengiame švariu rankšluosčiu ir paliekame, kad tešla pakiltų (apie 1 val.).
Kai tešla iškilusi ir visa liulanti, beriame likusius miltus ir minkome tešlą. Tešla turėtų dar lipti prie rankų, bet miltų kiekio nedidiname. Paviršių, ant kurio kočiosime picų papločius ir kočėlą, pabarstome miltais. Imame dalį tešlos iškočiojame norimo dydžio papločius, juos subadome šakute ir kepame ant švarios (be jokio aliejaus) keptuvės iš abiejų pusių. Ant iškeptų papločių iš karto dedame ką norime ir kepame orkaitėje picas ar iškeptus papločius atvėsiname, įvyniojame į maistinę plėvelę ir užšaldome šaldyklyje, galime juos naudoti ir mėnesio bėgyje.




Skanaus!

4 komentarai:

  1. O likusius padus uzsaldot?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, visus iškepu, kuriuos nesuvalgome suvynioju į maistinę plėvelę ir įdedu į šaldyklį, kai prireikia išimu, aptepu, uždedu norimus produktus ir kepu.

      Panaikinti
  2. Kam tie picos padai? :) Juk pica kepama visai kitaip.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vieni perka parduotuvėse padus picai, kiti kepa padus, kiti dar kitaip gamina picas (su žalia tešla). Pasirinkimo laivė...

      Panaikinti