2014 m. sausio 11 d., šeštadienis

Varškės spurgos

Šių spurgų receptą turiu iš savo mamos. Internete jų galima surasti daugybę, mums labai patinka šis, tai kitų net nesinori bandyti. Šiandien pas mus ant stalo nepritrūko sniego :)



500 g pusriebės varškės
140 g cukraus
3 kiaušiniai
2 arb. šaukštelių kepimo miltelių
1 valg. šaukšto vanilinio cukraus
150 g grietinės
1 valg. šaukšto brendžio
apie 350 g miltų
aliejaus kepimui
cukraus pudros pabarstymui


Kiaušinius išplakame su 70 g cukraus, vaniliniu cukrumi ir brendžiu; likusį cukrų ištriname su varške. Į kiaušinių masę sudedame varškę, grietinę, išmaišome. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir įberiame į varškės masę, viską gerai sumaišome iki vienalytės konsistencijos.
Į puodą įpilame aliejaus (nemažai, nes spurgos turės jame plaukioti), įkaitiname jį. Iš tešlos aliejuotomis rankomis formuojame nedideles graikinio riešuto dydžio spurgas ir kepame jas gerai įkaitintame aliejuje. Stebime, kad aliejus per stipriai neįkaistų, nes spurgos degs iš išorės, o viduje bus žalios. Iškepusiai sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad pastarasis sugertų aliejų. Ataušusius pabarstome cukraus pudra.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą