2013 m. rugsėjo 18 d., trečiadienis

Trapios riešutinės juostelės

Šį receptą radau Aušros tinklaraštyje. Gaminau jau ne kartą ir tikrai gaminsiu dar. Juostelės tiesiog tobulos! Labai panašios į pirktines, bet žymiai skanesnės :)


Tešlai:
100 g minkšto sviesto
2 kiaušinių trynių
170 g miltų
65 g miltinio cukraus

Viršutiniam sluoksniui:
30 g miltų
90 g riešutų
130 g cukraus
2 kiaušinių baltymų
žiupsnelio druskos


Minkštą sviestą su cukraus pudra išsukame iki purumo. Įdedame trynius, vėl išsukame. Suberiame miltus ir suminkome minkštą tešlą. Paruoštą tešlą paskirstome kepimo skardoje išklotoje kepimo popieriumi ar folija ir padedame 30 min. į šaldytuvą. Pašaldytą padą kepame iki 200ºC įkaitintoje orkaitėje 8-12 min. Pagrindas turėtų perkepti, bet labai neparuduoti. Išėmę iš orkaitės, gerai atvėsiname.
Riešutus pakepiname ir rupiai sukapojame elektriniu trintuvu. Jei naudojame lazdyno – prieš maldami nuimame luobeles. Kapotus riešutus sumaišome su cukrumi. Kiaušinių baltymus su druska išplakame iki standžių putų. Švelniais judesiais įmaišykite riešutus su cukrumi. Taip pat įmaišome miltus ir gautą masę paskleidžiame ant atvėsusio tešlos pagrindo. Paviršių išlyginame ir kepame iki 160ºC įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
Išėmę iš orkaitės dar karštam plokštainiui nupjauname kraštus ir supjaustome juostelėmis. Paliekame keletui valandų, kad padžiūtų.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą