2013 m. rugsėjo 18 d., trečiadienis

Bandelės su varške pagal Beatą

Šį receptą radau knygoje „Beatos virtuvė: Kepinių knyga“. Man, kaip didelei mėgėjai bandelių, knietėjo išbandyti. Bandelės gavosi labai dailios ir labai skanios, ypač šiltos, nes kitą dieną pasidaro truputį kietokos.


300 ml pieno
14 g sausų mielių
2 valg. šaukštų cukraus
1 kiaušinis
apie 500 g miltų
1 nubrauktų arb. šaukštelio druskos

Įdarui:
360 g pusriebės varškės (9%)
2 valg. šaukštų cukraus
1 valg. šaukšto grietinės
1 kiaušinis
žiupsnelio druskos
razinų


Pieną įkaitiname beveik iki užvirimo ir atvėsiname. kiaušinį lengvai išplakame ir įmaišome į pieną. Atskirame inde sumaišome miltus, mieles, cukrų ir druską. Į miltų masę pilame pieno-kiaušinio masę ir pradžioje išmaišome, o po to minkome tešlą apie 7-10 min. Pridengiame rankšluosčiu ir paliekame, kad tešla pakiltų (apie 1 val.)
Įdarui varškę sumaišome su kiaušiniu, cukrumi, druska, grietine ir razinomis.
Paimame pakilusios tešlos gabalėlį, rankose suformuojame blynelį, į vidų dedame įdaro, pirštais suspaudžiame kraštus, lyg mėgintume užsukti. Sodiname bandeles suklijuota dalimi į apačią ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Suformavus visas bandeles leidžiame jiems pakilti, paliekame apie 30 min.
Pakilusias bandeles patepame kiaušinio plakiniu ir kepame iki 200ºC įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą