2024 m. balandžio 20 d., šeštadienis

Trapūs sausainiai su uogiene

Paprasti, greitai paruošiami ir labai skanūs sausainiai. Vos keli ingridientai, tiesa laiko truputį užima, bet skonis atperka, o keičiant uogienę galima pasigaminti vis kitokius. Receptas iš čia.


230 g miltų
130 g maskarponės sūrio
100 g sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
100 g mėgstamos uogienės

Apvoliojimui:
cukraus




Į dubenį suberiame miltus, kubeliais pjaustytą minkštą kambario temperatūros sviestą ir maskarponės sūrį ir minkome tešlą. Gali būti, kad tešlos nepavyks išminkyti iki glotnios masės, tokiu atveju įpilame šiek tiek šalto vandens, pradedame nuo vieno šaukšto ir vėl minkome, jei reikia, įpilame dar, bet nepadauginame. Tešla turi būti gerai išminkyta, beveik nelipti prie rankų.
Paruoštą tešlą susukame į maistinę plėvelę ir bent vienai valandai dedame į šaldytuvą.
Atšaldytą tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiojame iki maždaug 2 - 3 mm storio, 40×30cm dydžio. Aptepame uogiene. Tepti reikėtų beveik visą plotį išskyrus vieną kraštą - paliekame bent 5 cm neaptepto vieno krašto, nes sukant, uogienė judės, tad tai neleis uogienei stipriai nutekėti pro kraštą.
Sukame suktinuką - pradedame sukti nuo aptepto krašto link to, kuris nėra apteptas iki galo.
Aštriu peiliu supjaustyti maždaug 1 cm storio griežinėliais. Jei pjaustosi sunkiai, galima paruoštą suktinuką atsargiai perkelti ant pjaustymo lentelės ir palaikyti šaldytuve iki kol tešla kiek sutvirtės. Supjaustytus sausainius iš abiejų pusių pavoliojame cukruje.
Suformuotus sausainius sudedame kepimo popieriumi išklotoje skardoje (paliekant apie 2cm tarpus tarp jų) ir kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be vėjelio, vidurinėje lentynoje) apie 20 min.
Jei matome, kad uogienė šiek tiek prabėga ir sausainių apačia kiek per greitai skruna, pakeliame skardą vienu aukštu aukščiau.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą