Blynų bulvių masei:
15
vidutinio dydžio bulvių
2 kiaušinių
3 valg. šaukštų miltų
3 valg. šaukštų krakmolo
1 arb. šaukštelio druskos
3 valg. šaukštų miltų
3 valg. šaukštų krakmolo
1 arb. šaukštelio druskos
Blynų įdarui:
300 g maltos
mėsos1 svogūno
druskos, juodųjų pipirų
Padažui:
150 g
grietinės
150 g pieno
1 valg. šaukšto sviesto
1 arb. šaukštelio miltų
1 skiltelės česnako
šviežių krapų
1 valg. šaukšto sviesto
1 arb. šaukštelio miltų
1 skiltelės česnako
šviežių krapų
Išverdame
bulves su lupena, kai atvės, nulupame. Tuomet sumalame ir sudedame kiaušinius,
miltus, krakmolą ir druską, viską gerai išminkome.
Maltą
mėsą pakepiname keptuvėje, sudedame smulkiai pjaustytą svogūną. Pabaigoje
pagardiname druska ir juodaisiais pipirais.Į bulvių masę dedame įdaro ir formuojame paplotėlius. Apkepame iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Sudedame į dubenį su dangčiu, kad sušustų.
Padažui keptuvėje išlydome sviestą, sudedame smulkiai supjaustytą česnaką. Supilame išplaktą grietinę ir pieną su miltais. Kaitiname keletą minučių, kol padažas sutirštės ir tuomet sudedame krapus.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą