2020 m. vasario 14 d., penktadienis

Karamelinis tortas Karvutė

Lengvai karamelinis, saldus, tirpstantis burnoje tortas (receptas iš čia).



Ingridientai:

Biskvitui:
6 kiaušiniai
145 g cukraus pudros
145 g miltų
žiupsnelio druskos

Biskvitų sulaistymui:
1,5 valg. šaukštų citrinos sulčių
125 ml vandens
2 valg. šaukštų cukraus

Pertepimui:
virto saldinto kondensuoto pieno

Kremui:
200 ml  riebios grietinėlės
250 g mascarpone sūrio
145 g virto saldinto kondensuoto pieno


Kepame biskvitą:
Kiaušinius išplakame su druska ir cukrumi iki standžių putų, kol jų apimtis padidėja (apie 10 min.). Po to suberiame persijotus miltus į kiaušinių masę ir atsargiai, šluotele išmaišome padarant kuo mažiau judesių iš apačios į viršų. Kepimo formos (naudojau 26 cm skersmens) dugną išklojame kepimo popieriumi, joje paskirstome tešlą ir kepame iki 180 ⁰C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Ataušusį biskvitą perpjauname į 3 dalis.

Biskvitų sulaistymui:
Karštame vandenyje ištirpiname cukrų, paliekame atvėsti. Įpilame citrinos sultis, išmaišome.

Ruošiame kremą:
Sumaišome mascarpone sūrį su virtu kondensuotu pienu iki vienalytės glotnios konsistencijos. Atskirame inde iki standumo išplakame grietinėlę. Ją dalimis įmaišome į sūrio masę.

Surenkame tortą:
Į tortinę sudedame pirmą biskvito lakštą. Jį sulaistome, aptepame virtu kondensuotu pienu. Ant jo dedame 1/3 paruošto kremo. Po to dedame antrą biskvito lakštą, jį taip pat sulaistome, aptepame virtu kondensuotu pienu ir sudedame ant jo dar 1/3 kremo. Ant viršaus sudedame likusį sulaistytą biskvito lakštą. Tortą aptepame likusiu kremu ir puošiame pagal fantaziją.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą