2020 m. sausio 30 d., ketvirtadienis

Marmurinis pieniško šokolado keksas

Kai Astos tinklaraštyje pamačiau šį įrašą iš karto nusikopijavau sau nuorodą ir įdėjau į laukiančiųjų sąrašą. Štai ir atėjo šio kekso kepimo laikas. Mums keksas patiko, nei per sausas, nei per šlapias, nei per saldus, jaučiasi lengvas pieninio šokolado atspalvis. Negavo jis mūsų šeimos skaniausio kekso titulo, bet į geriausių penketuką tikrai įrašyčiau.



120 g kambario temperatūros sviesto
150 g cukraus
2 didelių kiaušinių
70 g grietinės
125 ml pieno
210 g kvietinių miltų
2 arb. šaukštelių kepimo miltelių
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
¼ arb. šaukštelio druskos
100 g pieniško šokolado



Minkštą kambario temperatūros sviestą ir cukrų išplakame iki purumo. Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant. Sudedame grietinę, supilame pusę pieno. Išplakame.
Atskirame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską. Miltų mišinį suberiame į sviesto masę ir lengvai išmaišome, kol neliks sausų miltų. Tešlą padaliname į 2 dalis. Atidedame į šalį.
Į dubenėlį sudedame gabalėliais sulaužytą pienišką šokoladą ir įpilame likusį pieną. Garų vonelėje pašildome, kol šokoladas ištirps ir gausime šokoladinį pieną. Įmaišome jį į vieną dalį tešlos.
Kekso formą (naudojau 20x12 cm dydžio) išklojame kepimo popieriumi. Paruoštoje formoje paskirstome tešlą – pakaitomis sluoksniuojant. Kepame iki 160⁰C įkaitintoje orkaitėje 1 val.. Ar keksas jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku. Iškeptą atvėsusį keksą galima apibarstyti cukraus pudra ir papuošti uogomis.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą