2020 m. vasario 22 d., šeštadienis

Blynų tortas

Artėja užgavinės ir laikas ruoštis blynų kepimo maratonui. Apart jų kepu irgi blynų tortą. Šiemet bandysiu tepti riešutu kremu Nutella (įrašą berašant jau seilės tysta), galima taip pat pertepti sudyta katamele ar citrininiu kremu - skonio reikalas. Receptas iš "Saulėtos virtuvės Saldumynų knyga".



Tešlai:
8 kiaušinių
1 l pieno
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
3 valg. šaukštų romo
490 g miltų
2 arb. šaukštelių kepimo miltelių
2 arb. šaukštelių druskos
2 valg. šaukštų cukraus pudros
250 ml aliejaus

Pertepimui:
1 skardinės (397 g) karamelizuoto sutirštintopieno "Rududu"




Kiaušinius išplakame iki purumo, kol jų tūris padidės (apie 5 min.). Supilame pieną ir romą, išmaišome.
Atskirame dubenyje sumaišome miltus su vaniliniu cukrumi, cukraus pudra, kepimo milteliais ir druska. Miltų mišinį suberiame į kiaušinių plakinį ir išplakame iki visiškai vientisos masės. Toliau lėtai plakdami, plona srovele supilame aliejų.
Dubenį su paruošta tešla uždengiame maistine plėvele ir palaikome šaldytuve apie 1 val.
Blynus kepame (apie 22 cm skersmens) keptuvėje. Pilame apie 50 ml tešlos (1 samtis), greitai tešlą paskirstome keptuvėje. Kepame tol, kol blyno paviršius sutirštės ir pamatysime kylančius burbuliukus, o kepanti blyno pusė gražiai apskrus. Atsargiai apverčiame ir kepame kitą blyno pusę.

Karamelizuotą sutirštintą pieną šiek tiek paplakame, kad suminkštėtų ir taptų purus.

Pasiruošiame didelę lėkštę. Dedame pirmąjį blyną, tolygiai aptepame šaukšteliu karamelizuoto sutirštinto pieno ir uždengiame antru blynu. Taip susluoksniuojame blynus su kremu. Galima patiekti iš karto, arba iki pateikimo laikome šaldytuve.
Mums skaniausias buvo valgant iš karto.




Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą