2024 m. vasario 4 d., sekmadienis

Cukruoti migdolai

Labai mėgstu namie turėti ką pakramsnoti. Tuo pačiu norisi, kad tai būtų kuo skaniau ir kuo sveikiau. Apie cukruotus migdolus sužinojau iš sesers, kuri noriai pasidalino ir receptu. Pasigaminti tikrai nėra sunku, o skonis labai geras. Puikiai tinka tiek kas dienai, tiek vakaro pasisėdėjimui, tiek šventiniam stalui, tiek dovanai.



200 g migdolų
3 valg. šauktų cukraus
130 g cukraus



Migdolus gerai pašildome ant keptuvės, kol paruošime cukrų joje riešutus ir paliekame, kad būtų šilti.
Į kitą keptuvę įpilame vandens ir suberiame cukrų. Ant vidutinės ugnies kaitiname kol cukrus ištirps, vis pamaišant. Kai cukrus ištirpsta kaitiname toliau ir stebime, kol pradės cukrus tirštėti (tai pastebima pagal burbuliukus, jie pasidaro tokie „sunkūs“). Tada išjungiame ugnį ir iš karto suberiame riešutus, gerai išmaišome (maišymas neturi trukti ilgai). Suberiame riešutus ant ištiesto kepimo popieriaus, jei sulipo – atskiriame, laukiame kol ataušta ir sudedame į sandariai uždaromą stiklainį.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą