2024 m. vasario 4 d., sekmadienis

Anakardžiai su kariu

Šį receptą turiu iš Beatos knygos "Metai Beatos virtuvėje". Nutariau išbandyti ir tikrai nesigailiu. Gaminimas yra labai paprastas, o rezultatas puikus. Rekomenduoju :)


400 g anakardžių
2 valg. šaukštų medaus
1 kiaušinio baltymo
2 valg. šaukštų kario
1 arb. šaukštelio (kupino) jūros druskos
1 valg. šaukšto manų kruopų



Medų pašildome garų vonelėje, kad būtų skystas. Atskirame dubenėlyje šakute lengvai paplakame kiaušinio baltymą, kad pasidarytų putos. Sumaišome su pravėsusiu, bet dar skystu medumi.
Atskirame dubenėlyje sumaišome karį, druską ir manų kruopas.
Riešutus suberiame į didesnį dubenį, ant jų pilame medaus ir kiaušinio baltymo mišinį ir gerai pamaišome, kad visi riešutai sušlaptų. Tada beriame sausą mišinį ir greitai vos keliais judesiais pamaišome, kad jais apliptų. Suberiame riešutus į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame iki 170⁰C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. vis pamaišydami nuo kraštų į vidų ir – atvirkščiai. Iškeptus ataušiname ir sudedame į sandariai uždaromą indą.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą