2013 m. sausio 10 d., ketvirtadienis

Kakaviniai sausainiai su riešutais

Sausainių receptą radau Aguonėlės tinklaraštyje, labai patiko jų išvaizda. Anksčiau buvau gaminus kažką panašaus - Beatos šokoladiniai sausainiai su karamele. Labiau patiko naujieji sausainiai, jie ne tokie trapūs, kaip Beatos, karamele buvo labai minkšta, be to riešutai čia labai, labai tiko :)

125 g sviesto
60 g cukraus
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
1 kiaušinio trynio
2 valg. šaukštų pieno
120 g miltų
40 g kakavos
100 g graikinių riešutų
15 minkštų karvutės saldainių


Minkštą sviestą gerai išsukame su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei druska. Tada įdedame kiaušinio trynį bei supilame pieną ir dar viską gerai paplakame, kol masė vienodos konsistencijos bus. Galiausiai suberiame miltus su kakava ir užminkome tešlą, kurią įsukus į maistinę plėvelę padedame mažiausiai 30 min į šaldytuvą. Riešutus smulkiai susmulkiname, bet ne iki miltų. 
Išsiimame tešlą ir jos suformuojame vienodus rutuliukus. Juos apvoliojame riešutuose ir padarome viduje duobutę. Sudedame sausainius ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepame iki 1750C įkaitintoje orkaitėje 12-15 min.
Karvutės saldainius ištirpiname garų vonelėje, pastoviai maišant.
Ištraukiame iš orkaitės ir į jų viduriuką šaukštelio pagalba sukrečiame irisinės masės (pilame kol ji dar karšta, nes aušdama greitai stingsta) ir leidžiame sausainiams galutinai ataušti.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą